Rollade braden in de pan, dat is vrij eenvoudig om te doen. Je kunt dit op verschillende manieren doen. De eerste manier:
Benodigdheden:
- 1 rollade
- 1 pakje margarine
- aluminiumfolie
- een beetje bouillon
Bereiding:
Je haalt de rollade uit de verpakking en laat het ongeveer een uur op kamertemperatuur komen. Doe driekwart van de margarine in de braadpan en zorg dat deze goed heet is. Er mogen geen bubbeltjes meer komen en het vet moet net aan bruin worden. Pas op dat de margarine niet verbrandt!
Leg nu de rollade in de pan (ik gebruik een “gezonde” pan van Greenpan die ik won via Steffi Vertriest!) en braad het aan alle kanten goed bruin. Voeg nu de rest van de margarine toe en zet het vuur zacht. Laat dit nu ongeveer een uur braden, ondertussen wel even draaien en na een uur haal je de rollade uit de pan en wikkelt deze in de aluminium folie. Intussen voeg je wat bouillon toe aan de margarine.
Na het bijkomen van de rollade, snijd je deze in plakken en giet er wat van de saus overheen. Een anderen manier van rollade braden in de pan is de volgende.
Benodigdheden:
- 1 rollade
- een kwart liter wijn
- een heel klein beetje boter
- aluminiumfolie
Bereiding:
De rollade braden in pan, met een klein beetje boter, rondom dichtschroeien. Daarna de wijn toevoegen en het geheel een uur laten gaar stoven. Doe de rollade daarna in de aluminiumfolie, zo behoud je de sappen en droogt de rollade niet uit.
Het netje verwijderen, in plakken snijden en overgieten met de saus.