Rollade braden

Hoe maak je een overheerlijke rollade

Een rollade braden is niet erg moeilijk. Je kunt deze op veel manieren bereiden. Je kunt deze aan het spit braden in de oven, je kunt de rollade in de braadpan braden en je kunt de rollade in de braadzak braden.

rollade bradenEen rollade braden aan het spit

Zet de rollade vast aan het spit en laat de oven op de grill stand staan. Laat de rollade draaien aan het spit, gedurende, ongeveer, een uur.

Het ligt een beetje aan de grootte van de rollade hoe lang deze moet draaien. Ga er maar vanuit, dat per kilogram een uur aan het spit zou moeten draaien.

Een rollade in de braadpan

Een rollade braden in de braadpan, doe je door ongeveer een pakje margarine te laten smelten en deze goed bruin te laten worden. Let erop dat het schuim verdwenen is en laat dan de rollade in het hete vet zakken. Draai de rollade regelmatig om, om verbranden te voorkomen en om de rollade rondom goed gaar te braden. Blijft het vet erg heet, doe er dan een beetje water bij en doe de deksel op de pan. Laat het geheel een half uur op de ene zijde stoven, daarna nog een half uur op de andere. Let er wel op, dat al het water niet verdampt, waardoor de rollade alsnog verbrandt.

Rollade in de braadzak

Doe de rollade in de braadzak, laat de oven 10 minuten voorverwarmen op 200 graden en zet de schaal met de rollade in braadzak een uur in de oven.