Rollade recept

Een lekker en eenvoudig rollade recept is het bakken van een rollade die mals en sappig wordt. Dat kan een varkensrollade zijn, een runderrollade of een kiprollade.

Wat is er nodig?

Om een heerlijke rollade recept te doen slagen, heb je het volgende nodig: natuurlijk je favoriete rollade, een half pond bakboter, kruiden om de rollade op smaak te brengen, de braadpan, een ovenschaal en een juslepel.

Rollade receptHoe ga je te werk?

Het is van groot belang dat je het netje om de rollade laat zitten totdat hij klaar is. Laat de bakboter smelten in de braadpan, doe de rollade er in en ga het vlees een half uurtje bakken op een niet al te hoog vuur. Indien nodig wat boter toevoegen.

Let op! Nooit water nemen om een rollade te bakken! Na het braden komt het vlees met de jus in de ovenschaal. Verwarm de oven voor tot maximaal 120 graden Celsius. Daarna het vlees in de oven voor een uurtje en om de vijf รก tien minuten de rollade draaien. Ook regelmatig jus erover doen want daar wordt je vlees lekker sappig en mals van.

De rollade is klaar dus nu mag je het netje verwijderen en kun je het vlees in plakjes snijden. Serveren met lekkere sausjes maken je meesterwerk helemaal af. Eet smakelijk!