Varkensrollade uit de oven

Varkensrollade uit de oven met mozzarella, tapenade en serano ham

Ben je een maaltijd met vrienden aan het plannen of wil je gewoon een keer een heerlijke, maar toch simpele maaltijd op tafel zetten voor je gezin? Dan is een varkensrollade uit de oven en goed idee. De voorbereiding van een varkensrollade uit de oven duurt ongeveer 15 minuten, hierna moet deze 30 minuten garen. Het volgende recept is voor een varkensrollade met olijventapenade, mozzarella en serano ham voor 4 personen.

Wat heb je nodig?

Een goede voorbereiding is het halve werk, zet daarom eerst alle ingrediënten klaar, neem een braadslee of ovenschotel en verwarm de oven voor op 160 graden. Voor 4 personen gebruik je circa 500 gram varkenshaas, 1 bol mozzarella die je in plakjes snijdt, 4 eetlepels zwarte olijventapenade, peper, zout, 6 grote plakken Serano ham, 2 eetlepels olijfolie en tijm (het liefst verse takjes).

varkensvlees rolladeDe bereiding

Snij de varkenshaas in de lengte door midden. Smeer de olijventapenade op één helft en leg de plakjes mozzarella op de andere, bestrooi met een beetje peper en zout en leg de twee helften weer op elkaar. Wikkel nu de plakken Serano ham om de varkenshaas heen, het is belangrijk dat je ze er strak omheen vouwt.

Giet met een lepel de olijfolie over de rollade en leg de (verse takjes) tijm erop. Schuif de schaal nu voor 20 minuten in de oven. Zet hierna de oven uit en laat de rollade nog 10 minuten doorgaren. Het vlees zal rosé zijn.

Wil je eerst even aanbakken zoals je dat met een biefstuk doet? Go for it! Vijf seconden aan elke kant, meer niet – het garen moet gebeuren in de oven, NIET in de pan!